West End Carport and Pool – Kieron Gait Architects
Brisbane Architect - Residential, Community and Workplace Design
House Renovations, Residential Architecture, Renovation, Architect, Workplace design, Community architecture, Building design, Architecture design, Brisbane Architect
17610
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17610,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Category
Houses

West End Carport and Pool

A new carport and pool seek to highlight the surrounding landscape and underlying rock strata to provide a connection to place.

 

The concrete carport roof provides a platform for landscape and becomes a terrace to enjoy the Northern views.  The structures are minimal built form to provide car shelter and access, each element carefully reduced to be a support for landscape.

 

At the rear of the site, the garden is contained with raw blockwork walls.  Utilising the slope of the site and stepping down the walls, the garden is connected to the gum-tree-green palette of Mt Cootha beyond.

 

By placing the fencing at the entrance to the garden, the pool is viewed as a natural occurrence within the garden, is dark coloured water reminiscent of that found in a natural gulley.

 

Continuing the narrative from the street, the materials provide a setting that is raw and subservient to the garden.

Completion:  2018
Contractor:  JBS Build
Project Team:  Kieron Gait, Anna O’Gorman
Photographer: Christopher Frederick Jones
Instagram:  #westendresidence